תחרות פורים • סירות שמרים במלית שושנת סלמון – טוייבי, ירושלים

    טויבי No Comments on תחרות פורים • סירות שמרים במלית שושנת סלמון – טוייבי, ירושלים
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    סירות שמרים במלית שושנת סלמון – טוייבי, ירושלים

    מצרכים
    מצרכים לבצק:
    1 ק"ג קמח
    1 קובית שמרים טריה מבית שמרית
    2 כפות סוכר
    4 כפות שמן זית
    2 כוסות מים פושרים
    כפית מלח
    מצרכים לשושני הסלמון:
    12 רצועות אורכיות סלמון טרי
    1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
    כף גריל דג
    4 כפות שומשום

    אופן ההכנה
    הכנת הבצק:
    מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה ומעבדים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
    מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח
    הכנת השושנים:
    מעגלים את רצועת הסלמון (כמו שבלול) חצי רצועה לכל שושנה, מניחים בתוך תבנית סיליקון ומתבלים מעל כל שושנה בצ'ילי, גריל דג ושומשום.
    הרכבת המנה:
    מחלקים את הבצק לעשרים – שלושים כדורים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לצורה אובאלית. שמים את תבנית הסיליקון במרכז.
    מצמידים את הקצוות זה לזה בצורת סירת קאנו.
    מברישים בחלמון מדולל בכף מים את הסירות, אופים בחום בינוני כ-25 דק' עד להשחמה עדינה.
    מפרידים בעדינות את שושנת הסלמון מתבנית הסיליקון ומניחים בתוך סירת השמרים.
    ניתן לקשט כל צלחת/ מגש בירקות טריים חתוכים ולהניח מעליהם את המנה המוכנה.

    "שושנת יעקב צהלה ושמחה"
    "מזל אדר דגים"
    מתאים במיוחד למנת פתיחה לסעודת פורים!
    המתכון (5)

    המתכון (4)

    המתכון (3)

    המתכון (2)

    המתכון (6)

    המתכון (7)

    המתכון (1)



    0 תגובות